Enigma

Beauty Matters!

Ботокс Печат Е-мейл
ImageСтареенето на кожата безспорно е един от най-неприятните моменти, засягащи както външния вид, така и самочувствието на човек. С времето нивото на естроген в организма намалява, а с него намалява и производството на колаген. В резултат на това кожата на лицето ни се отпуска и губи своята еластичност, което е причина за появата на така неприятните бръчки. Някои хора се примиряват с факта, че това е неизбежно; други обаче залагат на професионалното решение и съхраняват самочувствието си заедно със съхраняване на младостта си!

В непрестанната борба срещу стареенето на кожата и организма, медицински център „Енигма” предлага на своите клиенти един от най-съвременните и ефективни методи, за изглаждане на бръчки – т.нар. „ботокс”.

Какво е Ботос и Dysport?

Това са различни фирмени названия на един и същ продукт, произведен от различни фирми с еднакъв ефект. Самият препарат представклява невротоксин тип А, синтезиран от Clostridium Botulinum.

Какви проблеми могат да се решат с помощта на Ботокс?

Това е най-добрият нехирургичен метод за третиране на мимически бръчки в областта на челото, около очите и между веждите. Прилага се успешно и за лечение на хиперхидроза – засилено потоотделяне на подмишници, длани и стъпала.

Какъв е механизмът на действие?

„Ботокс” се инжектира със свръхтънка игла, поради което не е необходима локална анестезия. Препаратът блокира предаване на двигателния импулс към мускула, което осигурява релаксация на мимическите мускули, вследствие на което бръчките се изглаждат.

Колко време трае ефектът?

Първите промени се отбелязват след 72ч. Максималният ефект се наблюдава средно на 14-15 ден след инжектиране, а продължителността на ефекта е 6-9 месеца. Повторно инжектиране може да се направи най-рано след 2 месеца. Следваща апликация на ботокс се прави 6месеца и трайността на ефекта се удължава на 8-12 месеца.

Има ли алергични реакции?

Няма съобщения за истински алергични реакции. Хора, които знаят, че са алергични към ботулинов токсин или албумин, трябва да избягват използването на ботокс.

Относителни противопоказания:

- миастения /болестна мускулна слабост/
- нарушения в съсирването на кръвта
- възпалителен или инфекциозен процес в области за инжектиране
- бременност и кърмене
- не се препоръчва за лица под 12 години

Как се произвежда?

Всяка процедура започва с консултация. Вие обсъждате с лекар целите на инжекциите, очакваните резултати, възможните противопоказания и усложнения, след което се подписва информационно съгласие за процедурата. Процедурата се извършва в предварително уговорен ден и час. Кожата се почиства добре. Отбелязват се точките, в които ще се апликира ботокс. Лекарят специалист определя количеството, което ще се инжектира. Пациентът е в седнало или полулегнало положение. По време на инжектирането може да има усещане за убождане, парене или разпъване, което отминава веднага след това. В края на процедурата се поставя охладена маска върху лицето за 10 минути.

Какво трябва да се прави след процедурата?

Препоръчва се да свивате и разпускате мимическите мускули като правите съответната гримаса в рамките на 2-3 часа след процедурата. Това спомага за по-равномерното и цялостно разпределение на препарата.

Какво не трябва да се прави след процедурата?

Не трябва да масажирате и натискате инжектираните места. Да не се поставят активни козметични продукти – кремове, гелове, маски , както и да не се правят козметични процедури – пилинг, масаж на лице и др. поне 72ч. след процедурата.
 
Copyright © 2008 www.enigmabg-ipl.com