Enigma

Beauty Matters!

Масажи Печат Е-мейл


Изтощението и умората са едни от най-големите врагове на човешкото тяло, които обуславят по- бързото му стареене и повяхване. Днес все по-често организмът ни е подложен на стрес и негативни влияния от околната среда. Съчетани с психическото и физическото натоварване, замърсеният въздух и неправилният начин на живот, те дават сериозни отражения не само върху нашата кожа, външен облик и тонус, но и върху нашата енергичност, работоспособност и самочувствие. За да предотвратят отрицателното влияние на стреса върху физиката и психиката на организма, медицината и медицинската козметика от край време си служат с изпитания и доказано ефективен метод на масажа. Познат още от древността, масажът е един от най-приятните и ефикасни методи за стимулиране обмяната на веществата, подобряване функциите на организма, възстановяване и релакс на кожата и тялото. Масажът въздейства върху кожата в няколко аспекта. От една страна той отделя мъртвите клетки от горния кожен слой като позволява на кожата да диша пълноценно. От друга страна - кожните съдове се разширяват, кръвообращението на кожата се подобрява, при което се въздейства благоприятно върху метаболизма на клетките и храносмилателната система. Чрез въздействието си върху специфични точки на лицето и тялото, той спомага за детоксикацията на организма и стимулира регенерацията на клетките като действа разтоварващо и тонизиращо.

В стремежа си да осигури най-добрата грижа за Вашия тонус и самочувствие, нашият козметичен център Ви предлага разнообразие от масажни процедури с гаранция за професионализъм и отлични резултати. Медицински център „Енигма” Ви предлага още уникални екзотични SPA терапии, събрали в себе си нежна грижа за доброто разположение на Вашия дух и тяло.

Класически европейски масаж

Класическият европейски масаж е най-стандартната форма на масаж с универсално действие. Този тип масаж лесно освобождава лимфната система от блокажи , въздейства благоприятно върху кръвоносната и централната нервна система, върху мускулите и ставните връзки като стимулира обмяната на веществата и допринася за детоксикацията на организма. Засилва имунната система и влияе благоприятно върху жизнените процеси , протичащи в него. В резултат на процедурата се постига осезаемо подобрение на общото му състояние - тонус, кръвообращение, метаболизъм. По време на масажа се осъществява интензивно обогатяване на тъканите с кислород, а кожата се успокоява, заглажда и възвръща сияйния си вид. Наред с това се постига пълно психическо разтоварване и релакс.

Аюрведа масаж и SPA терапии

Аюрведа – Абхаянга - Древен индийски масаж на цялото тяло със затоплени масла /подбрани

Според съответната конституция на клиента според индийската философия: вата, пита, кафа. Масажа се фокусира върху успокояване на нервите,стимулиране на циркулацията и подобряване на лимфния поток. Този всеобхватен масаж елиминира токсините и вредните отпадъци от тялото и в същото време провокира снабдяването на клетките с хранителни вещества. По време на този масаж се използват дълбоки релаксиращи движения и се обръща изключително внимание на марма точките /енергийни точки в нашето тяло/. Ползи: осигурява проникването на маслата дълбоко в тъканите, елиминира токсините от тялото, укрепва и стяга тъканите, разхубавява кожата, подмладява, намалява стреса и РЅапрежението, дарява ви с нова енергия и виталност.


Тропически бамбу масаж – екзотичен масаж с различни видове естествени

бамбукови стикчета и луксозни масла. Релаксира и отпуска мускулите,

елиминира токсините, подобрява структурата на тъканите моделира фигурата,

съживява сетивата. По време на масажа се използва специфична техника

и изключително нежно масло комбинация от различни растителни екстракти.
Факт: Бамбукът е един от най-важните фактори в източната философия за постигане н а духовен мир и спокойствие.

SPA Ритуал Магията на Индия

(Аюрведа Wellness )

включва Широдара + Абхаянга

 

АЮРВЕДА Shirodhara Wellness Treatment

Изключителна Wellness е класическа Аюрведа терапия, която намалява вредното влияние от стреса, дълбоко релаксира, подобрява възприятието на всички сетива и облекчава чувството за тревога, безпокойство, страх и гняв.
Подобрява концентрацията и качеството на съня, предпазва от смущения в нервната система. Балансира Дошите, прочиства токсините и засилва растежа на косата и яснотата на зрението. Методът се споменава в първия Аюрведа текст, написан преди 2000 години от лечителя Charaka.

Какво представлява?

От Санскрит “Shir” означава глава, а “Dhara” означава изливам.
Широдара е бавнотечаща постоянна струя ( тънка струйка) на топло масло, екстракти и лечебни отвари върху точно определена точка от челото (трето око), следван от нежен масаж на скалпа.
Специалното масло за Широдара, което предварително се подгрява, е смес от:
- Масло от пшенични кълнове (овлажнява и подхранва);
- Витамин Е (мощен антиоксидант, предпазва от появата на свободни радикали);
- Сусамово масло – студено пресовано, богато на витамини и минерали, според Аюрведа най-подхранващото от всички масла, полезно за мозъка, подхранва цялостно тялото и ума, подпомага всички нерви и ментални функции. То е най-доброто средство за масаж на главата и краката.

Image

Терапията продължава около 30 минути и може да бъде приложена най-малко 7 пъти за постигане на оптимални резултати (един-два пъти седмично, според диагнозата) и 50 минути при продължение с масаж на главата, раменете, врата, лицето, стъпалата и ръцете.

Съчетава се с ароматерапия, антицелулитни и отслабващи маски за тяло, релаксира и отстранява токсините.


Image

Шоколадово удоволствие – шоколадов масаж . Н ай-чувствен и глезещ масаж. Ревитализира, овлажнява и подхранва кожата. Сладък, "лаком", наустоим - едно наистина "пълно потапяне" в света на чувственото и духовно блаженство. За предоставянето на тази специална процедура, СЃРµ използва специална смес от какао и какаово масло.
Какаото съдържа естествени антиоксиданти, като полифенолите, теобромина и танините, а всичките те оказват положително влияние, както върху кръвообращението, така и върху психиката. Доказано е, че какаото подобрява производството на ендорфини - "естествените хормони на щастието", които подобряват действието на серотонина - онзи проводник на невроните, който ни дава доброто настроение.
Какаовото масло е една от най-подходящите маслени субстанции, има омекотяващ, подхранващ, овлажняващ и подмладяващ ефект върху кожата.
Масажът с шоколад може да се ползва от всеки, който иска да получи един особено приятен, чувствен ендорфинен масаж с подчертано въздействие върху стреса. Масажът на усмивките, като антидепресант подобрява настроението и стимулира всички сензори.

ГЕОТЕРМАЛНА ТЕРАПИЯ С ТОПЛИ И СТУДЕНИ КАМЪНИ

Геотерамалната терапия е нова техника, чиято цел е да постигне хармония и баланс между енергията на човешкото тяло и енергията на природата.

Геотермалната терапия основава своя успех на комбинацията от различни природни техники:

• МАСАЖ – извършен със студени и топли камъни, които хармонизират нервната система.

• АРОМАТЕРАПИЯ – използва чувството за мирис, стимулация и баланс на мозъчната дейност свързана с чувствителността. Едновременно с това маслата въздействат и като преминават през кожата.

• ХРОМОТЕРАПИЯ – приложение на енергийни цветни масла, чиято вибрационна честота хармонизира енергийните центрове в човешкото тяло.

• МУЗИКОТЕРАПИЯ – към терапията е рарзаботен специален музикален диск, който пренася клиентите в друг магичен свят

Image

 

Фундаменталният елемент на Геотермалната терапия е приложението на студени и горещи камъни, които въздействат на 2 нива:

• Статично, като въздействат терапевтично с натиск върху специфични точки от човешкия организъм.
• Динамично, с изпълнението на определени и добре подбрани масажни техники

По този начин се постигат важни емоционални и психологични ползи, като можем да споменем и следните физиологични ефекти:

• Горещите камъни увеличават кръвния поток и клетъчния метаболизъм в третираните зони, като в същото време упражняват релаксиращ ефект върху мускулите, успокояват болката и хроничните възпалителни процеси.

• Студените камъни предизвикват свиване на кръвоносните съдове , като освобождават хистамин и други субстанции за борба с болката и острите възпалителни процеси.

ТРОПИЧЕСКИ БАМБУМАСАЖ

Нова екзотична терапия разработена да намали мускулното напрежение, да почисти кожата

и да зареди тялото с нова енергия. С помощта на специфичния бамбуков масаж всички енергии са освободени, тялото и духа са възродени. Продължителност на терапията – около 1 час

Image

                   МАСАЖ …. МАСАЖ….

 
Copyright © 2008 www.enigmabg-ipl.com